Mediefag

Studielinjen

Mediefag styrker din medieforståelse

Mediefag er et linjefag, hvor vi er fælles om at have interesse for medier og mediernes betydning og muligheder i vores hverdag.

I timerne skal vi undersøge forskellige medier og deres virkemidler. Vi skal arbejde med, hvordan forskellige medier formidler gennem billeder, lyd og ord. Vi skal også være nysgerrige på, hvordan medier manipulerer med os og fuckr med vores virkelighed.

Praktisk arbejde med medier

MEN, mest af alt skal vi bruge de forskellige medier i praksis. Vi skal rode med hjemmesider, lave iøjnefaldende Instagramopslag og skrive provokerende eller hjerteskærende blogs. Vi skal skrive, filme, instruere og redigere kortfilm, reklamefilm og kampagnefilm. Vi skal indspille sjove eller uhyggelige podcast, lægge nye stemmer til tegnefilm, lave fotoudstillinger og lege med Photoshop. Hvis noget af dette fanger din interesse, og du kan lide at være kreativ, arbejde projektorienteret og i grupper, er du meget velkommen til at blive en del af mediefagsholdet 2023-24.

Hvad arbejder vi med i mediefag?

Undervisning ikon

Undervisning

2 x 2 ugentlige lektioner

• Almindelig undervisning
• Projektorienteret undervisning

ikon projekt

Dit medværtskab

Første projekt

• Kreativitet
• Hands-on
• Medbestemmelse
• Ansvar

ikon produktion

Eksempler på produktion

• Podcast
• Film (reklame, kampagne og kortfilm)
• Blogs
• Fotoudstilling
• Hjemmeside
• Tv-spots

Arbejde med medier i mediefag på X-house

Mediefag er et af linjefagene på studielinjen

På Studielinjen har du andet og mere end det, man kunne kalde de almene boglige studiefag. Alle elever skal nemlig vælge ét 3-timers linjefag samt et 2 x 2-timers linjefag. Det betyder, at du i alt får syv timer med dine valgte linjefag om ugen.

Linjefagene har man igennem hele skoleåret og på tværs af klasserne på Studielinjen. Det kan variere lidt fra år til år, hvilke fag vi tilbyder – en oversigt over aktuelle fag finder du her [link]

Hvad er mediefag på X-house

Mediefag på X-house giver dig en dybdegående forståelse for mediebilledet i den stadigt voksende digitale verden. Vi udforsker mediekunst, journalistik, digital storytelling, og meget mere. Vores undervisning fokuserer på både teoretisk viden og praktiske færdigheder, så du bliver rustet til at navigere i medielandskabet og skabe meningsfuldt indhold. I vores mediefagsundervisning udfordrer vi dig til at tænke kreativt, kommunikere klart og analysere mediebudskaber på en kritisk måde. Gennem praktiske projekter lærer du at bruge forskellige medieværktøjer og teknologier, samtidig med at du udvikler dine evner inden for samarbejde og problemløsning.

Mediefag styrker dine digitale evner

Vi tilbyder et stimulerende læringsmiljø, hvor du opfordres til at udforske dine interesser og udtrykke dine kreativitet gennem forskellige medier. Ved at vælge mediefag, får du et solidt fundament inden for medieproduktion og -analyse, og udvikler også værdifulde færdigheder, der kan gavne dig i enhver karrierevej, du vælger at forfølge. Vi tror på, at mediefaget er en væsentlig del af en moderne uddannelse, der giver dig de redskaber, du har brug for til at trives i en stadigt mere digitaliseret verden.