Eventyret om Fru Laursen

Om skolen

Et moderne eventyr

Der var engang. Dengang det hele begyndte med, at malermester Hermann Poulsen i 1886 ansatte lærerinden Anna Laursen til at undervise sine børn i privatboligen. Snart sendte også andre forældre deres børn til den private skolestue i Vestergade 38, og i 1888 måtte man leje lokaler til de nu 36 elever.

Lige fra begyndelsen havde skolen fællesundervisning for drenge og piger, og det var meget usædvanligt for tiden – ligesom det relativt afslappede forhold mellem lærere og elever. Man gik ind for en vis frihed, men alligevel god disciplin. I dag hylder vi også friheden, samtidig med vi forventer, at alle behandler hinanden ordentligt og med respekt.

Fra 1891 var Anna Laursen leder af skolen, der ti år senere blev eksamensberettiget og fik navnet Fru Laursens Realskole. Den handlekraftige og fremadskuende skoleleder var i øvrigt – ved siden af skolearbejdet – medstifter af Dansk Kvindesamfunds Århus-kreds i 1886 og dens forkvinde i 22 år.

En lille skole med stort overskud

Allerede i Anna Laursens tid grundlagde skolen den ånd af faglighed og trivsel, som også er gennemgående i dag. Det handler om tillid og tryghed, om at have tid til den enkelte elev.

Vi er her for at hjælpe vores elever til at blive livsduelige mennesker ved at understøtte deres faglige, sociale og personlige udvikling. Ambitionen er, at alle elever vil tænke tilbage på skolen og vennerne med glæde, stolthed og stærke oplevelser i bagagen.

Midt i byen ved skov og strand

Siden 1920 har skolen ligget i Hjelmensgade 12. Her holder vi til i nogle af gadens fine, ældre bygninger, der med deres særlige stil er med til at skabe en intim og hyggelig atmosfære. Vi bor i det populære Øgadekvarter, tæt på både centrum, skov og strand. Det betyder, at vi har masser af spændende og sjove udendørsaktiviteter i det grønne og samtidig er tæt på byens mange muligheder samt på busser og letbane.

Placeringen midt i Aarhus, vores lange historie og mange traditioner samt respekten for den særlige Laursen-ånd er på den måde med til at fylde vores hverdag med både nærvær, oplevelser og masser af glæde.