Velkommen til Studielinjen

Studielinjen

Masser af muligheder

På Studielinjen har vi både traditionelle boglige og mere samfundsorienterede fag på skemaet, ligesom du også kan vælge fysisk udfordrende og kreative fag. Alle nye elever udfylder spørgeskemaer, som beskriver faglighed, skolevaner og deres personlige mål.

De fleste af vores elever kommer fra skoler i Aarhus Kommune og kommunerne omkring Aarhus. Sammen med de af vores egne elever, som fortsætter på Studielinjen efter 9. klasse på Laursens Realskole, bliver de fordelt i tre klasser med 24 elever i hver.

På baggrund af vores optagelsesprocedure spreder vi elever, som kommer fra samme skoler. Vi sigter også efter en nogenlunde lige fordeling af drenge og piger.

Hvem vælger Studielinjen?

På Studielinjen vil du især møde andre elever, som vælger at tage 10. klasse, fordi de ønsker at hæve deres faglige niveau og måske blive mere klar på deres valg af ungdomsuddannelse. Mange kommer også, fordi de ønsker et år med nye kammerater og lærere, så de kan udvikle sig personligt – og dermed blive mere modne og klar til livet efter grundskolen.

Mange af eleverne på Studielinjen søger efter 10. klasse ind på en gymnasial eller en teknisk/håndværksmæssig ungdomsuddannelse.

Stærkt sammenhold

Med X-house har vi vores helt eget ungdomshus med et superfedt miljø – tæt på byens mange muligheder og skønne natur.

Hverdagen i X-house bygger på et unikt fællesskab på Studielinjen, men også med de andre klasser og dermed på tværs af linjer. Du kan læse mere om fælles aktiviteter, årgangsfester med mere her.